forum.ifilm.pl
Aby oglądać filmyzobaczyć licznik musisz pobrać i zainstalować nowszą wersję Flash Player
  Gry On-Line  |  Czat  |  Groteka  |  Pomoc  |  Załoga  |  |  iFilm.pl  
Wrzesień 09, 2010, 15:17:30 *
Witamy, Gość. Zaloguj się, lub zarejestruj proszę.

Zaloguj się podając nazwę użytkownika, hasło i długość sesji
Aktualności:

Główna   Regulamin Szukaj Quiz Zaloguj się Rejestracja  
Ankieta
Pytanie:
Czy jesteś za zmianą loga w naszym dziale?  (Głosowanie skończone: Luty 14, 2010, 22:15:28 )
Tak - 32 (80%)
Nie - 8 (20%)
Głosów w sumie: 37

Pytanie:
Gdzie, według Ciebie, powinny być umieszczane spoilerowe opisy i streszczenia dalszych odcinków?
W specjalnie do tego przeznaczonym wątku - 11 (68.8%)
Tak jak jest teraz, w temacie "W następnym odcinku", ukryte funkcją spoiler - 3 (18.8%)
Tak jak jest teraz, lecz bez ukrywania w spoilerach - 2 (12.5%)
Głosów w sumie: 15

Strony: 1 ... 14 15 [16]   Do dołu
  Drukuj  
Autor Wątek: Wszystko o naszym dziale  (Przeczytany 11906 razy)
0 użytkowników i 1 Gość przeglądają ten wątek.
marta_m
Przyjaciel forum

Status: Edukacja

Ignoruj
« Odpowiedz #225 : Lipiec 23, 2010, 09:17:19 »

Chciałam zapytać gdzie podział się temat Avatary, blendy, tapety bo wczoraj dodawałam tam grafiki o 22.12 a dziś już nie widzę tego tematu. Znikł czy co?

Kasieńkaxx
Moderator Globalny
Gaduła

Najsympatyczniejszy użytkownikNajbardziej pomocny użytkownikNajlepszy opiekun forumNajlepszy pisarzNajmądrzejszy użytkownikNajbardziej kulturalny użytkownikNajwiększy maniak aktorkiNajlepszy ortografikNajbardziej tolerancyjny użytkownikNajlepszy moderator lokalnyNajwiększy mól książkowyNajwiększy pasjonat

Status: Aktywny

Wyróżnienia(12)
« Odpowiedz #226 : Lipiec 23, 2010, 09:30:55 »

Już jest na swoim miejscu.

Bo kochać to nie znaczy patrzeć na siebie, lecz patrzeć razem w tym samym kierunku...
marta_m
Przyjaciel forum

Ignoruj
« Odpowiedz #227 : Lipiec 23, 2010, 09:58:46 »

A gdzie temat był wcześniej, co się z nim stało?
To jest jakieś dziwne że wczoraj był i wysyłałam tam post a dziś rano wchodzę i go nie ma. Znikł sam czy co?
Dziwne rzeczy się tutaj dzieją.

Kasieńkaxx
Moderator Globalny
Gaduła

Najsympatyczniejszy użytkownikNajbardziej pomocny użytkownikNajlepszy opiekun forumNajlepszy pisarzNajmądrzejszy użytkownikNajbardziej kulturalny użytkownikNajwiększy maniak aktorkiNajlepszy ortografikNajbardziej tolerancyjny użytkownikNajlepszy moderator lokalnyNajwiększy mól książkowyNajwiększy pasjonat

Wyróżnienia(12)
« Odpowiedz #228 : Lipiec 23, 2010, 10:24:16 »

Pewien ruch wykonany na forum pociągnął za sobą usunięcie kilku wątków. Wśród nich znalazł się wątek avatarów. Przywróciłam go do działu MjM.

Bo kochać to nie znaczy patrzeć na siebie, lecz patrzeć razem w tym samym kierunku...
Donia.
Dawniej Dominika-Donia ;>
ZielinkoManiacy
Gaduła
**

Największy maniak forum

M. <3

Wyróżnienia(1) Nagrody (1)(1)

Ignoruj
« Odpowiedz #229 : Lipiec 30, 2010, 15:37:56 »

Czy jest jeszcze tutaj wątek 'Nowy moderator' czy jakoś tak? Szukam i nie mogę znaleźć :P
« Ostatnia zmiana: Sierpień 19, 2010, 23:59:47 wysłane przez Donia. » Zapisane

Nieważne, ile lat na Twoim koncie, w czwartki oglądaj Szpilki na Giewoncie!(by izuś&Marika)

| blog. | sng-fejs. | ♥
Justek
Chora na doktora
Moderator
Gaduła

Największy maniak forumNajwiększy maniak muzycznyNajlepszy moderator lokalny

Status: Wakacje

Wyróżnienia(3)
« Odpowiedz #230 : Lipiec 30, 2010, 15:45:58 »

Nie, ponieważ taki wątek nie jest potrzebny. Nowi moderatorzy zostali już wybrani jakiś czas temu, więc wątek został usunięty.

Za krótko trwa godzina,
niech się chwila ta zatrzyma.
Moim szczęściem chcę nakarmić,
calutki świat, zdziwiony tak.
Justek
Chora na doktora
Moderator
Gaduła

Wyróżnienia(3)
« Odpowiedz #231 : Wrzesień 06, 2010, 13:00:54 »

Uwaga, kochani! Mam do Was pytanie.

Czy uważacie, że wątek "W następnym odcinku" jest nadal potrzebny? Czy wystarczy Wam (nam) wątek "Spoilery"?

Bardzo zależy mi, aby większość osób czynnie udzielających się w dziale, wyraziła swoje zdanie, jasno i rzeczowo- chcę, nie chcę, potrzebny czy niekoniecznie.

Za krótko trwa godzina,
qwerty500410
'Film to nie jest matematyka. Każdy z nas ma inny gust' - Dominika Ostałowska ;)
Przyjaciel forum

`Nikt nie jest mną.

Ignoruj
« Odpowiedz #232 : Wrzesień 06, 2010, 15:47:45 »

Myślę, że wątek "W następnym odcinku" jest zbędny i jak dla mnie wystarczające są "Spoilery". No to tyle jeżeli chodzi o mnie.

THE PRETTY RECKLESS ! <3
Tabusia
Gaduła

Status: Urlop od forum

Ignoruj
« Odpowiedz #233 : Wrzesień 07, 2010, 09:19:00 »

A może by powrócić do tego co było kiedyś? Zostawić "w następnym odcinku", a zlikwidować spoilery, bo w sumie jeśli coś jest w następnym ... to samo przez się jest spoilerem ::)

Prawdziwe pocieszenie jest wtedy, gdy ktoś daje ci do zrozumienia: możesz być taki, jaki jesteś. Phil Bosmans
Kasieńkaxx
Moderator Globalny
Gaduła

Wyróżnienia(12)
« Odpowiedz #234 : Wrzesień 07, 2010, 10:13:29 »

A może by powrócić do tego co było kiedyś? Zostawić "w następnym odcinku", a zlikwidować spoilery, bo w sumie jeśli coś jest w następnym ... to samo przez się jest spoilerem ::)

Niby tak, aczkolwiek pod określeniem spoiler rozumiano szerszy i bardziej szczegółowy opis wydarzeń z odcinka. Są tacy, którzy nie chcą aż tak bardzo na przód wiedzieć co się wydarzy. Co innego kwestia wątku następnego odcinka, w którym wklepywane były suche, proste streszczenia i na ich podstawie trwała dyskusja. Jeśli zostawimy wątek w następnym odcinku, to roić się będzie od
a jeśli padnie decyzja o pozostawieniu wątku spoilerowego tak ktoś, kogo streszczenia, tudzież więcej szczegółów na temat odcinka nie interesuje zwyczajnie powinien omijać wątek.

Justek
Chora na doktora
Moderator
Gaduła

Wyróżnienia(3)
« Odpowiedz #235 : Wrzesień 07, 2010, 16:37:25 »

Większość osób chciała, aby istniał w dziale wątek "Spoilery", więc go założyłam. Była naprawdę długa dyskusja na temat, jednak została podjęta taka decyzja, stało się. Już kiedyś tak robiliśmy, że usuwaliśmy wątek spoilerowy i wszystko wrzucaliśmy do "W następnym odcinku", ale jakiś czas później- znowu komuś się przypominało, że jednak ten wątek "Spoilery" to był kiedyś taki faaaajny i może jednak by go przywrócić. Jak się podjęło decyzję, to nie możemy jej co chwilę zmieniać i zrobić przez to wielkiego zamieszania.

Za krótko trwa godzina,
marta_m
Przyjaciel forum

Ignoruj
« Odpowiedz #236 : Wrzesień 07, 2010, 19:50:45 »

Popieram...

Temat "w następnym odcinku" powinien pozostać i można by tam pisać o odcinkach nieemitowanych nie chowając w spoiler.
Jak dla mnie to uciążliwe jest takie otwieranie spoilerów, lepiej jakby było wszystko pisane normalnie na forum bez spoilera i kto chce to wchodzi i czyta a kto nie to po prostu nie wchodzi i tyle... Chce mieć niespodziankę nie chce wiedzieć co będzie w kolejnym odcinku to nie wchodzi i po sprawie.

Somebody
Gaduła

Najmądrzejszy użytkownikNajlepszy ortografikNajlepszy przeciwnik w dyskusji

Wyróżnienia(3)

Ignoruj
« Odpowiedz #237 : Wrzesień 07, 2010, 21:14:01 »

Czy uważacie, że wątek "W następnym odcinku" jest nadal potrzebny? Czy wystarczy Wam (nam) wątek "Spoilery"?

Nie, nie wystarczy, bo wątek "Spoilery" zaczyna pełnić rolę śmietnika do którego wrzuca się tematy z "Newsów i ciekawostek", " W następnym odcinku" oraz wątek najbardziej aktywny w tym dziale tj. "Marta i...Szymon czy Andrzej?- czas przyszły".

Niby tak, aczkolwiek pod określeniem spoiler rozumiano szerszy i bardziej szczegółowy opis wydarzeń z odcinka. Są tacy, którzy nie chcą aż tak bardzo na przód wiedzieć co się wydarzy..

Większość osób chciała, aby istniał w dziale wątek "Spoilery", więc go założyłam. Była naprawdę długa dyskusja na temat, jednak została podjęta taka decyzja, stało się. Już kiedyś tak robiliśmy, że usuwaliśmy wątek spoilerowy i wszystko wrzucaliśmy do "W następnym odcinku", ale jakiś czas później- znowu komuś się przypominało, że jednak ten wątek "Spoilery" to był kiedyś taki faaaajny i może jednak by go przywrócić. .

Wypowiadałam się ten temat już w lutym (str. 10) i ZA "Spoilerami" również głosowałam, ale na pewno nie w takim kształcie jak obecnie!
Nie te intencje.

"Spoilery" powinny wyglądać dokładnie tak, jak w fanklubie "M&Ar-forever!" tzn. w tym wątku można wyrazić swoje wrażenia po obejrzeniu przedpremierowego odcinka i pokusić się o opis scen z podziałem na dialogi. Tylko tyle, albo aż tyle.

Wątek "W następnym odcinku" winien służyć tylko zamieszczaniu streszczeń kolejnych odcinków, a dla pełnej przejrzystości należy utworzyć kolejny: "W następnym odcinku - dyskusja".

To wprowadzi w końcu jakiś ład i porządek, na którym skorzystają i użytkownicy i moderatorzy.

"Newsy i ciekawostki" niech zaczną w końcu znowu pełnić rolę zgodnie ze swoją nazwą, bo to tam (a nie do nieszczęsnych spoilerów) powinny trafiać wszystkie newsy ze strony www.m-jak-milosc.pl.

Chciałabym się również odnieść do spinacza spoiler
Spoiler - jest niepożądaną informacją o szczegółach zakończenia utworu literackiego, teatralnego, telewizyjnego lub filmowego. Termin ten bywa używany również w odniesieniu do podpowiedzi lub rozwiązań w grach i łamigłówkach.
Spoiler może wyjawiać szczegóły dotyczące rozwiązania kluczowego dla danego utworu napięcia dramatycznego czy pomysłu na którym oparty jest utwór i odbierać widzowi przyjemność z jego oglądania (czytania). Ma to szczególnie znaczenie w przypadku utworów kryminalnych czy thrillerów, gdy przedstawiona zostaje informacja o mordercy lub tożsamości czarnego charakteru, choć ma zastosowanie również w przypadku produkcji innych gatunków.
Nie każdy szczegół zakończenia utworu jest spoilerem. Nie jest nim informacja o tym, że statek utonie w filmie Titanic, choć może już nim być wyjawienie, że głównemu bohaterowi w wersji z 1997 roku, Jackowi nie udaje się przeżyć. Innym przykładem spoilera może być wyjawienie, że dr Crowe w Szóstym zmyśle jest duchem, a nie żywą osobą.
Jego znaczenie nieco maleje z upływem czasu od powstania do emisji danej produkcji, bowiem w międzyczasie wiele informacji o szczegółach zakończenia przedostaje się do mediów
któremu nadano na tym forum absolutnie niezasłużoną rangę (wyjaśnienie w temacie "Zrób sobie dobrze sam"). Uważam, że nie powinno być przymusu jego stosowania.

Argumenty ZA (rzekomo są tacy, którzy nie chcą wiedzieć) do mnie nie przemawiają, bo jestem zbyt długo na tym forum, by nie mieć własnych spostrzeżeń.

80% wszelkiego typu komentarzy dotyczy wyłącznie tego, co ma się dopiero wydarzyć ( patrz gorący, najczęściej wymieniany po 20 stronach wątek "W następnym odcinku" ( którego funkcję po zmianach przejął temat "Spoilery" ), a już temat "W ostatnim odcinku" wisi o wiele dłużej.

Nic dziwnego, skoro komentarze są bardzo lakoniczne, najczęściej: odcinek oceniam na 5 czy 10 pkt., albo na 2, bo... nie było Bożenki., bez jakiejkolwiek głębszej refleksji i analizy.

To zadaje kłam twierdzeniu, że ktoś może nie chcieć wiedzieć, co się zdarzy...skoro po emisji odcinka nikomu nie chce się na jego temat dyskutować.

Gdyby nie grupa, która dzielnie wspiera wątek Marty, trudno by mówić, że w  dziale "M jak miłość" toczą się jeszcze jakiekolwiek dyskusje.

Smutne to, ale niestety prawdziwe. :depressed:

Dodi
Stały bywalec

Ignoruj
« Odpowiedz #238 : Dzisiaj o 08:25:43 »

Zgadzam się z Somebody. Na forum zrobił się bałagan i szczerze mówiąc trudno określić co wyróżnia każdy z trzech przytoczonych przez nią wątków. W każdym znajduje się po trochu z pozostałych. Ja również uważałam, że wątek "spojlery" jest potrzebny, ale jego obecny kształt z całą stanowczością wkłada go w ramy zbędnych.
Strony: 1 ... 14 15 [16]   Do góry
  Drukuj  

Skocz do:  

Działa na MySQL Działa na PHP Powered by SMF 1.1.11 | SMF © 2006, Simple Machines LLC Prawidłowy XHTML 1.0! Prawidłowy CSS!
Strona wygenerowana w 0.684 sekund z 51 zapytaniami.