AleX
dum spiro, spero
Czarna Żmija
Gaduła

to się musiało stać
|
 |
« : Wrzesień 17, 2008, 14:48:42 » |
|
Ewa Kawiatkowska
„Ja wszędzie byłam, wszystko widziałam, wszystko zwiedziłam i wiesz słonko, do jakiego wniosku doszłam po trzydziestu latach podróżowania? Że najlepiej jest w domu! Jeśli się go ma, oczywiście…”
Kobieta światowa, elegancka, znająca kilka języków… I ukrywająca pewien sekret. Jako żona dyplomaty, zjeździła pół świata.
Dziś jest znawczynią smaków i specjałów z najbardziej odległych zakątków globu. Do agentek dołączy jako ostatnia. Najstarsza wiekiem - i najbogatsza doświadczeniem…
W kawiarni pełnić będzie funkcję szczególną: szefowej kuchni. Nieupoważnionym na zaplecze wstęp wzbroniony! Przez żołądek do serca – w myśl tej zasady, agentka Ewa przygotuje potrawy o tysiącu smaków. Na zamówienie Joanny, poda gościom krewetki w sosie z białego wina i migdałów – rozkosz dla podniebienia… Lub dania o iście piekielnym smaku! Dla klientów, którzy wymagają serwisu „specjalnego” - z szeregiem niepożądanych skutków ubocznych...
Joanna Jeżewska
"To bardzo piękny zawód: można poznać i przeżyć wiele rzeczy, na które normalnie nie miałoby się szansy. To jak ze szczęściem: każdy chce je złapać choć na chwilę. Potem szczęście odpływa, ale zostaje pamięć, że kiedyś jednak było"
Aktorka znana z seriali „M jak Miłość” i „Samo życie”. Od kilku lat występuje również w kabarecie (Nowa Sześćdziesiątka, Aniołki Wolskiego). I bawi widzów do łez, parodiując damskie gwiazdy sceny politycznej. Zwłaszcza, gdy przed kamerami zamienia się w prezydentową Kwaśniewską… W tym roku, podczas IX Festiwalu Dobrego Humoru w Gdańsku, otrzymała nagrodę dla najlepszej aktorki komediowej - za udział w programie pt. "Czterdziesty sezon Kabaretu pod Egidą".
|