AutorWątek: Spoilery  (Przeczytany 14118 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Patrycjaa

• Moderator
  • *
  • Atak: 100
    Obrona: 100
    Atakuj
  • Wyróżnienia Najlepszy moderator lokalny
Odp: Spoilery
« Odpowiedź #180 dnia: 31 Styczeń 2012, 21:56:27 »
0
Z wczorajszego ŚS, jakoś kiepska, bo zdjęcia robione telefonem, ale coś tam widać. Z artykułu wynika, że nie będzie miło, no ale wszyscy chyba wiedzą, że ŚS ma skłonności do przesady ::)

Dobrze mi tutaj, dobrze mi tutaj z Tobą...

Zapraszam

Offline Cukierek

• M&Ar-forever!
    Atakuj
  • CZY TE OCZY MOGĄ KŁAMAĆ? ;D
  • Wyróżnienia Największy maniak aktora Najlepszy pisarz
« Odpowiedź #181 dnia: 01 Luty 2012, 16:59:03 »
0
Z tego co jest tam napisane wynika, że będzie się działo! Jestem jak najbardziej "za" :) ciekawi mnie czy będzie zdrada czy nie :) może byłoby to ciekawe, ale... wolałabym jednak, aby az takich "ostrych" rzeczy nie było :) Chociaż nie powiem, że Artur mógłby "nakryć" żonę na jakimś intymnym pocałunku ze starym znajomym albo coś w tym stylu :D

Offline Tabusia

• M&Ar-forever!
    Atakuj
  • kociomaniaczka :)
  • Wyróżnienia Najlepszy pisarz
« Odpowiedź #182 dnia: 01 Luty 2012, 21:22:36 »
0
No ostrych może nie będzie. Żeby od razu zdrada. Marysia jest zbyt odpowiedzialna. Ale flirt czemu nie. Artur zazdrosny na plus, tylko żeby nie chorobliwie.
Prawdziwe pocieszenie jest wtedy, gdy ktoś daje ci do zrozumienia: możesz być taki, jaki jesteś. Phil Bosmans

Offline grant1

• Rozwija się
  • **
    Atakuj
« Odpowiedź #183 dnia: 09 Luty 2012, 16:23:35 »
0
Raczej w grę wchodzić będzie zazdrość Artura, do której będzie miał podstawy, ale Marysia tak, jak i jej rodzeństwo widocznie nie potrafi docenić stabilnego związku i swojego męża. Jeśli znudziło się jej życie z Arturem, to wniosek można wysnuć taki, że wyszła za niego nie z miłości, tylko z obawy przed życiem w samotności i tyle. Artur nie powinien mieć żadnych obiekcji i zmienić Marysię na "nowszy model", skoro sama poszukała w necie swojej pierwszej, wielkiej miłości.     
A doktorek był już wcześniej podrywany przez "młódki, ale jakoś się im nie dał. Mostowiacy bardziej kochają siebie niż swoich partnerów.Zresztą szkoda faceta, dla takiej kobiety.To, co razem przeżyli widocznie dla Maryś nie jest ważne, skoro szybko "poleci" w ramiona dawnej miłości.

Offline Patrycjaa

• Moderator
  • *
    Atakuj
« Odpowiedź #184 dnia: 11 Luty 2012, 21:05:50 »
0
Odc. 894

Rogowscy są na wakacjach w Grabinie, gdzie odwiedza ich Michał. Łagoda ma dobre wieści: Grażyna odsprzeda mu udziały w przychodni.

odc.895

Do Grabiny przyjeżdża dawny ukochany Marii: Grzegorz. Rogowski od razu robi się zazdrosny.

Grzegorz - wróg nr 2 :D
« Ostatnia zmiana: 12 Luty 2012, 19:22:05 wysłana przez Patrycjaa »

Zapraszam

Offline grant1

• Rozwija się
  • **
    Atakuj
« Odpowiedź #185 dnia: 14 Luty 2012, 16:30:45 »
0
"10. Miłość to najpiękniejsza rzecz w życiu. Każda miłość. Ale ta pierwsza jest najwspanialsza, najlepsza... Jeszcze pamiętam, jak to jest. Jakby poza tą osobą świata nie było..."- pytanie z walentynkowego quizu - Maryśka to powiedziała, znaczy scenarzyści przygotowują grunt do porzucenia Artura przez Santa Maryję.

« Ostatnia zmiana: 14 Luty 2012, 16:53:19 wysłana przez Patrycjaa »

Offline Patrycjaa

• Moderator
  • *
    Atakuj
« Odpowiedź #186 dnia: 14 Luty 2012, 16:56:14 »
0
Ale to było chyba ze sto lat temu :-\ Pewnie do Piotrka albo do Pawła to mówiła, bo jakoś z tych obecnych odcinków nie kojarzę...

Zapraszam

Offline grant1

• Rozwija się
  • **
    Atakuj
« Odpowiedź #187 dnia: 16 Luty 2012, 16:57:23 »
0
W odc.893 są już początki "głupawki" Maryśki, Basią się nie za bardzo zajmuje, ukrywa przed Arturem korespondencję z tym palantem Grzegorzem, wciela się w rolę psychologa doradzającego Kindze, a w rozmowie z Pawłem zachowuje się jak nawiedzona małolata. I na bank będzie tak, jak Paweł powiedział, że wytnie Arturowi brzydki numer. A gach przylatuje do Polski, więc będzie miała gdzie "odlecieć" z serialu.Myślę, że nawet małą Basię zostawi, bo jej pierwsza miłość- zresztą z dzieciństwa, będzie ważniejsza niż mąż i małe dziecko. A scenarzyści będą mieli nowy wątek - porzucony mąż i ojciec wychowujący samotnie dziecko.Tego jeszcze w serialu nie było...

Offline nnak11

• Rozwija się
  • **
    Atakuj
« Odpowiedź #188 dnia: 20 Luty 2012, 08:48:10 »
0
Chyba scenarzyści jeszcze nie wiedzą, czy zrobią romans:

Niedawno dołączył do obsady "M jak miłość". Gra Grzegorza, dawną sympatię Marii. Czy z tego będą kłopoty? - Mój bohater to pozytywna postać - zastrzega aktor.

"Tele Tydzień": Kto wie, czy przez Grzegorza, którego pan gra, nie rozpadnie się, szczęśliwe dotąd, małżeństwo Rogowskich.
Piotr Siwkiewicz: - Spokojnie. Mój bohater ma jak najlepsze intencje wobec Marysi (Małgorzata Pieńkowska) i jej otoczenia. Serce nie sługa - trudno go winić za ten niewygasły afekt, jakim darzy dawną szkolną koleżankę, o której myślał i marzył latami, i z którą los ponownie go zetknął. Oferuje jej więc swą przyjaźń i chce być przy niej jak najbliżej.

Co na to Marysia?
- Ta sytuacja wyjątkowo jej służy. Pięknieje z dnia na dzień pod wpływem nieoczekiwanie odnowionej znajomości. Grało nam się wspólnie znakomicie. Znamy się jeszcze ze szkoły teatralnej i mieliśmy poczucie, że czas się cofnął i znów mamy po 20 lat! Jestem przekonany, że nasz wątek romansowy przysłużył się serialowi, wnosząc powiew radości.

\To znaczy, że Grzegorz wygra walkę o serce Marysi?
- Tego nie wiem. Zakończyłem serię zdjęć i snuję domysły, co postanowią scenarzyści. Mam nadzieję, że Grzegorz pozostanie w serialu na dłużej, bo zdążyłem się już w nim zadomowić.

Wrócił pan do Polski po latach pobytu za granicą, jak pański bohater. Czy jak on, próbował pan za pośrednictwem internetu dotrzeć do dawnych sympatii?
- U mnie było na odwrót - to koleżanki mnie odszukały (śmiech).

I jak to się skończyło?
- Póki co, pozostaję singlem, ale, jeśli wierzyć tarotowi, już w tym roku poznam miłość życia! Nie wiem, czy będzie to ktoś z przeszłości, czy nowa znajomość, ale muszę się przygotować. Posprzątać mieszkanie, wymienić okna i czekać.

Offline Patrycjaa

• Moderator
  • *
    Atakuj
« Odpowiedź #189 dnia: 20 Luty 2012, 18:15:28 »
0
Czyli, że co? Że niepotrzebnie panikowaliśmy? Skoro ten Grzegorz to pozytywna postać to może miał za zadanie jedynie rozruszać Marysię i Artura, co pewnie na dobre im wyszło. Może skończy się to ględzenie o starości :D

Odnośnie odc 893- a już myślałam, że się przyzna do tego, że ma kontakt z tym gościem...
« Ostatnia zmiana: 20 Luty 2012, 18:38:09 wysłana przez Patrycjaa »

Zapraszam

Offline grant1

• Rozwija się
  • **
    Atakuj
« Odpowiedź #190 dnia: 21 Luty 2012, 20:24:41 »
0
Z dzisiejszych Kulis wynika, że gostek jest b.pewny siebie ...no i jest właścicielem fabryki perfum. Maryśka znudzona rutyną związku z Arturem?...Brakiem uczuć, poczucia romantyzmu ? To na bank serialowy Artur powinien narzekać w tym małżeństwie, a nie ona.
Kto tu komu "dawkuje" miłość? Chłopina się starał o cokolwiek ze strony kobity, no i się doczekał...Następne go gacha.
Przypuszczam, że Artur z zazdrości, wkurzony postępowaniem żony, po jakimś czasie zainteresuje się jakąś młodszą laską. A Santa Maryja będzie miała wtedy pretekst, żeby z "czystym" sumieniem wyjechać z tym swoim "fabrykantem" perfum.

Offline Patrycjaa

• Moderator
  • *
    Atakuj
« Odpowiedź #191 dnia: 21 Luty 2012, 23:17:58 »
0
Powiem tylko jedno: niesamowicie irytuje mnie sposób mówienia tego faceta.

696

Artur spotyka się z Janem, który jest promotorem jego doktoratu. Postanawia porozmawiać z nim o jego dawnym związku z Asią.
« Ostatnia zmiana: 22 Luty 2012, 13:54:19 wysłana przez Patrycjaa »

Zapraszam

Offline kaszanka

• Dinozaury z klasą
  • *
    Atakuj
« Odpowiedź #192 dnia: 22 Luty 2012, 17:44:31 »
+1
Moja koncepcja na rozwój wypadków wygląda następująco:
Laura zamieszkuje na jakiś czas u Rogowskich.
Majętny Grzegorz wpada w oko matce Joanny, która za pomocą niekonwencjonalnych środków próbuje "odbić" Marysi jej dawną miłość. Kasuje sms-y i odwołuje spotkania, włamuje się na pocztę i podszywając się pod Marysię pisze do Grzegorza jakieś bzdury, zamyka Marysię z Arturem w zabiegowym tak aby nie mogła wyjść na umówione randez vous. W tym czasie porywa jej odjazdową kieckę i sama wyrusza na miasto.  Ogólnie robi wszystko by Marysia zajęła się mężem a sama wkracza do akcji by dorwać faceta z grubym portfelem dzięki któremu będzie mogła spłacić swoje długi. Przed Marysią oczywiście udaje niewiniątko. Chętnie zajmuje się Basią a kiedy zostają same "opowiada" dziecku o szczegółach swojej kolejnej intrygi.
« Ostatnia zmiana: 22 Luty 2012, 17:46:48 wysłana przez kaszanka »

Offline Patrycjaa

• Moderator
  • *
    Atakuj
« Odpowiedź #193 dnia: 22 Luty 2012, 18:17:09 »
0
Najbardziej podoba mi się motyw z zamknięciem w zabiegowym i opowiadaniem małej Basi o swoich intrygach
Jestem Twoją fanką kaszanko :D

Zapraszam

Offline Tabusia

• M&Ar-forever!
    Atakuj
  • kociomaniaczka :)
  • Wyróżnienia Najlepszy pisarz
« Odpowiedź #194 dnia: 23 Luty 2012, 16:52:20 »
0
He he widzę już niezłe scenariusze. Może będzie trochę świeżości i zdrowej zazdrości Artura. Martwi mnie tylko ta "głupawka" Marysi. Zero jakichkolwiek uczuć dla męża,a od razu zainteresowanie byłym. Szybko by się znudziła tym małżeństwem
Prawdziwe pocieszenie jest wtedy, gdy ktoś daje ci do zrozumienia: możesz być taki, jaki jesteś. Phil Bosmans